
Star Board C1S
Opis produktu
Star Board C1S to wysokiej klasy karton SBS, charakteryzujący się dwukrotnym powleczeniem awersu i jednokrotnym, lekkim powleczeniem rewersu. Doskonale sprawdza się w wymagających aplikacjach graficznych oraz w produkcji luksusowych opakowań dla kosmetyków, perfum, alkoholi i czekolad.
Zastosowanie
- Opakowania na czekolady
- Opakowania alkoholi luksusowych
- Opakowania dla produktów pielęgnacji osobistej
- Opakowania na lekarstwa i wyroby medyczne
- Okładki książek
- Kalendarze
- Foldery
- Displaye
Certyfikaty
- FSC
- Kompostowalny przemysłowo EN 13432
- Kompostowalny w warunkach domowych
- PTS-DF 105/2019
- Nadaje się do recyklingu
Specyfikacja produktu
GRAMATURA | g/m² | EN ISO 536 (±4%) | 190 | 210 | 220* | 230 | 250 | 275 | 300 | 330 | 350 | 380 |
GRUBOŚĆ | μm | ISO 534 (±4%) | 200 | 230 | 265 | 270 | 300 | 330 | 365 | 415 | 445 | 485 |
SZTYWNOŚĆ Taber 15° MD | mN×m | 3,6 | 5,1 | 6,0 | 7,7 | 10,1 | 13,0 | 18,1 | 24,2 | 28 | 35,7 | |
SZTYWNOŚĆ Taber 15° CD | mN×m | 1,7 | 2,4 | 3,0 | 3,6 | 4,8 | 6,3 | 8,7 | 11,6 | 13 | 16,9 | |
WILGOTNOŚĆ | % | ISO 287 (±1, ±1,5*) | 6,5 | 6,5 | 6,5 | 6,5 | 6,5 | 6,5 | 6,5 | 6,0 | 6,0 | 6,0 |
JASNOŚĆ ISO C/2° GÓRA | % | ISO 2470-1 (min. 92%) | 95 | 95 | 95 | 95 | 95 | 95 | 95 | 95 | 95 | 95 |
JASNOŚĆ ISO C/2° SPÓD | % | ISO 2470-1 (min. 90%) | 93 | 93 | 93 | 93 | 93 | 93 | 93 | 93 | 93 | 93 |
JASNOŚĆ D65/10° GÓRA | % | ISO 2470-2 | 103 | 103 | 103 | 103 | 103 | 103 | 103 | 103 | 103 | 103 |
GŁADKOŚĆ PPS 10 GÓRA | μm | ISO 8791-4 (max. 1,4) | 0,9 | 0,9 | 0,9 | 0,9 | 0,9 | 0,9 | 0,9 | 0,9 | 0,9 | 0,9 |
GŁADKOŚĆ PPS 10 SPÓD | μm | ISO 8791-4 | <4,0 | <4,0 | <4,0 | <4,0 | <4,0 | <4,0 | <5,0 | <5,0 | <5,0 | <5,0 |
GŁADKOŚĆ BENDTSEN GÓRA | ml/min | ISO 8791-2 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 |
GŁADKOŚĆ BENDTSEN SPÓD | ml/min | ISO 8791-2 | <100 | <100 | <200 | <200 | <200 | <200 | <200 | <300 | <300 | <400 |
POŁYSK 75° | % | ISO 8254-1 | 48 | 48 | 48 | 48 | 48 | 48 | 48 | 48 | 48 | 48 |
ROZWARSTWIENIE SCOTT BOND | J/m2 | TAPPI 569 (min. 140) | 220 | 220 | 220 | 220 | 220 | 220 | 220 | 220 | 220 | 220 |
TEST ROBINSON CHOCOLATE | EN 1230-2 | Max. 1 przy rocznym przechowywaniu w rolach/paletach |