Nasza oferta produktowa

Masz pytania? Skontaktuj się z nami

Performa White

Opis produktu

Performa White to ekskluzywny, trójwarstwowy karton GC1, wyróżniający się elegancką, białą powłoką z obu stron, która nadaje mu wyjątkowy charakter. Wykorzystanie masy chemiczno-termomechanicznej (CTMP) w środkowej warstwie gwarantuje znakomitą wytrzymałość oraz trwałość materiału. Dzięki neutralności zarówno zapachu, jak i smaku, Performa White idealnie sprawdza się w opakowaniach dla kosmetyków, perfum, czekoladek oraz artykułów pielęgnacyjnych. Ponadto, karton ten znajduje zastosowanie również w projektach graficznych, umożliwiając osiągnięcie zaawansowanych efektów wykończeniowych. W pełni odnawialny materiał łączy w sobie estetykę, funkcjonalność i najwyższą jakość, a dostępna wersja HS (hard sized) dodatkowo rozszerza możliwości jego zastosowania.

Zastosowanie

  • Opakowania na czekoladę i wyroby cukiernicze
  • Opakowania na kosmetyki i perfumy
  • Opakowania dla produktów pielęgnacji osobistej
  • Zastosowania graficzne

Certyfikaty

  • FSC
  • EU Ecolabel
  • PTS-DF 105/2019 oraz PTS-DF 103/2022
  • Nadaje się do recyklingu

Specyfikacja produktu

GRAMATURA
g/m²
EN ISO 536 (±4%)
180
200
220
240
260
280
300
315
325
350
370
400
GRUBOŚĆ
μm
ISO 534 (±5%)
255
295
325
365
400
440
475
505
535
585
625
675
SZTYWNOŚĆ Taber 15° MD
mN×m
ISO 2493(-15%)
5.2
7.7
9.7
12.8
17.0
21.5
25.8
29.3
33.3
38.6
43.5
52.2
SZTYWNOŚĆ Taber 15° CD
mN×m
ISO 2493(-15%)
2.6
3.5
4.4
5.8
7.7
9.8
11.7
13.3
14
17.9
19.8
24.2
WILGOTNOŚĆ
%
ISO 287 (±1, ±1,5*)
6.2
7.0
7.0
8.0
8.1
8.3
8.6
8.7
8.7
8.9
9.1
9.3
JASNOŚĆ ISO C/2° GÓRA
%
ISO 2470-1 (min. 87)
90
90
90
90
90
90
90
90
90
90
90
90
JASNOŚĆ ISO C/2° SPÓD
%
ISO 2470-1 (min.85)
88
88
88
88
88
88
88
88
88
88
88
88
JASNOŚĆ D65/10° GÓRA
%
ISO 2470-2
97
97
97
97
97
97
97
97
97
97
97
97
GŁADKOŚĆ PPS 10 GÓRA
μm
ISO 8791-4 (max. 1,7)
1.0
1.0
1.0
1.0
1.0
1.0
1.0
1.0
1.0
1.0
1.0
1.0
GŁADKOŚĆ PPS 10 SPÓD
μm
ISO 8791-4 (max. 8,4; 9,0**)
6.4
6.4
6.4
6.4
6.4
6.4
6.4
6.4
6.4
6.4
6.4
6.4
POŁSYK
%
ISO 8254-1
45
45
45
45
45
45
45
45
45
45
45
45
ROZWARSTWIENIE SCOTT BOND
J/m2
TAPPI 569 (min. 100)
145
145
145
145
145
145
145
145
145
145
145
145
TEST ROBINSON CHOCOLATE
EN 1230-2
Max. 0,5 przy rocznym przechowywaniu w rolach/paletach