
Performa White
Opis produktu
Performa White to ekskluzywny, trójwarstwowy karton GC1, wyróżniający się elegancką, białą powłoką z obu stron, która nadaje mu wyjątkowy charakter. Wykorzystanie masy chemiczno-termomechanicznej (CTMP) w środkowej warstwie gwarantuje znakomitą wytrzymałość oraz trwałość materiału. Dzięki neutralności zarówno zapachu, jak i smaku, Performa White idealnie sprawdza się w opakowaniach dla kosmetyków, perfum, czekoladek oraz artykułów pielęgnacyjnych. Ponadto, karton ten znajduje zastosowanie również w projektach graficznych, umożliwiając osiągnięcie zaawansowanych efektów wykończeniowych. W pełni odnawialny materiał łączy w sobie estetykę, funkcjonalność i najwyższą jakość, a dostępna wersja HS (hard sized) dodatkowo rozszerza możliwości jego zastosowania.
Zastosowanie
- Opakowania na czekoladę i wyroby cukiernicze
- Opakowania na kosmetyki i perfumy
- Opakowania dla produktów pielęgnacji osobistej
- Zastosowania graficzne
Certyfikaty
- FSC
- EU Ecolabel
- PTS-DF 105/2019 oraz PTS-DF 103/2022
- Nadaje się do recyklingu
Specyfikacja produktu
GRAMATURA | g/m² | EN ISO 536 (±4%) | 180 | 200 | 220 | 240 | 260 | 280 | 300 | 315 | 325 | 350 | 370 | 400 |
GRUBOŚĆ | μm | ISO 534 (±5%) | 255 | 295 | 325 | 365 | 400 | 440 | 475 | 505 | 535 | 585 | 625 | 675 |
SZTYWNOŚĆ Taber 15° MD | mN×m | ISO 2493(-15%) | 5.2 | 7.7 | 9.7 | 12.8 | 17.0 | 21.5 | 25.8 | 29.3 | 33.3 | 38.6 | 43.5 | 52.2 |
SZTYWNOŚĆ Taber 15° CD | mN×m | ISO 2493(-15%) | 2.6 | 3.5 | 4.4 | 5.8 | 7.7 | 9.8 | 11.7 | 13.3 | 14 | 17.9 | 19.8 | 24.2 |
WILGOTNOŚĆ | % | ISO 287 (±1, ±1,5*) | 6.2 | 7.0 | 7.0 | 8.0 | 8.1 | 8.3 | 8.6 | 8.7 | 8.7 | 8.9 | 9.1 | 9.3 |
JASNOŚĆ ISO C/2° GÓRA | % | ISO 2470-1 (min. 87) | 90 | 90 | 90 | 90 | 90 | 90 | 90 | 90 | 90 | 90 | 90 | 90 |
JASNOŚĆ ISO C/2° SPÓD | % | ISO 2470-1 (min.85) | 88 | 88 | 88 | 88 | 88 | 88 | 88 | 88 | 88 | 88 | 88 | 88 |
JASNOŚĆ D65/10° GÓRA | % | ISO 2470-2 | 97 | 97 | 97 | 97 | 97 | 97 | 97 | 97 | 97 | 97 | 97 | 97 |
GŁADKOŚĆ PPS 10 GÓRA | μm | ISO 8791-4 (max. 1,7) | 1.0 | 1.0 | 1.0 | 1.0 | 1.0 | 1.0 | 1.0 | 1.0 | 1.0 | 1.0 | 1.0 | 1.0 |
GŁADKOŚĆ PPS 10 SPÓD | μm | ISO 8791-4 (max. 8,4; 9,0**) | 6.4 | 6.4 | 6.4 | 6.4 | 6.4 | 6.4 | 6.4 | 6.4 | 6.4 | 6.4 | 6.4 | 6.4 |
POŁSYK | % | ISO 8254-1 | 45 | 45 | 45 | 45 | 45 | 45 | 45 | 45 | 45 | 45 | 45 | 45 |
ROZWARSTWIENIE SCOTT BOND | J/m2 | TAPPI 569 (min. 100) | 145 | 145 | 145 | 145 | 145 | 145 | 145 | 145 | 145 | 145 | 145 | 145 |
TEST ROBINSON CHOCOLATE | EN 1230-2 | Max. 0,5 przy rocznym przechowywaniu w rolach/paletach |